Statistiker till Sjö- och luftfart


Ansök senast: 2020-04-03 | Placeringsort: Norrköping | Ref: 3171

Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet.

Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

Ditt framtida arbete

Till sektionen för analys med 20 medarbetare söker vi nu en statistiker. Sektionen ansvarar för hantering av trafikdata, händelser och tillbud samt statistik, prognoser och analyser inom både sjö- och luftfart. Vi arbetar även med ”human factors”-frågor för samtliga trafikslag. För dig som vill bidra till säkerheten inom sjö- och luftfartssystemen erbjuder vi en roll med stora utvecklingsmöjligheter i en etablerad och dynamisk miljö. 

Dina framtida arbetsuppgifter

Årligen rapporteras ett mycket stort antal säkerhetsrelaterade händelser från den svenska sjö- och luftfarten till Transportstyrelsen. Uppgifterna i händelserapporterna utgör ett viktigt underlag för såväl Transportstyrelsens säkerhetsarbete som det internationella säkerhetsarbetet inom EU och FN. Vi samlar även in trafikdata från den svenska luftfarten. Data som bland annat utgör underlag för Sveriges officiella statistik och Transportstyrelsens tillsyn och marknadsövervakning.

Som statistiker arbetar du med analyser, prognoser och presentationer av trafikdata och säkerhetsrelaterad information. Arbetet sker i nära samarbete med handläggare, analytiker och övriga statistiker på sektionen samt IT-specialister och sakkunniga experter inom olika delar av sjö- och luftfartsområdena. Du kommer att ha många och täta kontakter såväl internt inom Transportstyrelsen som externt.

Du måste ha

  • relevant akademisk utbildning inom statistik eller motsvarande,
  • erfarenhet av kvalificerat statistikarbete,
  • lätt att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska samt,
  • intresse för, och erfarenhet av, att arbeta med system och databaser.

Det är meriterande om du också har

  • erfarenhet av statistikarbete inom trafikområdet,
  • erfarenhet av internationellt arbete och
  • ett väl utvecklat nationellt och internationellt kontaktnät.

Vi vill att du

är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten, har en förmåga till helhetssyn, tar egna initiativ, kan arbeta självständigt och har god samarbetsförmåga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information

Anställningen är tillsvidare med placering i Norrköping. Vi tillämpar normalt provanställning.

Du är välkommen att kontakta sektionschef Andreas Tapani, 010-495 45 48 andreas.tapani@transportstyrelsen.seSaco, Christina Östberg och ST, Leena Sutela nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill.

Därför behöver vi din ansökan senast den 3 april 2020 märkt med referensnummer TSG 2020-2150. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess.

Välkommen att bli vår nya kollega!

Till alla lediga jobb Sök det här jobbet

Är du nöjd med informationen på sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!