Frågor och svar om trängselskatt

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om trängselskatt.

Datumet på våra utskick är den dag beslutet fattas. Det är alltså inte det datum vi skriver ut eller skickar beslutet. Vanligtvis börjar vi skriva ut och kuvertera brevet en till två dagar senare. Beroende på volym kan ytterligare en till två dagar tillkomma innan alla brev är producerade. Efter produktion lämnas breven vidare för distribution med ekonomibrev (B-post), som tar upp till tre vardagar att nå mottagaren.

Om du vill få vår avi tidigare kan du anmäla dig till tjänsten e-faktura (för trängselskatt), som finns i din internetbank. Vår avi skickas då elektroniskt och når dig betydligt snabbare än när den skickas per post.

Här kan du ta del av vilka tider och belopp som gäller för

Här kan du läsa om de dagar då trängselskatt inte tas ut.

Betalas inte trängselskatten i tid tillkommer en tilläggsavgift på 500 kronor. Tilläggsavgift får påföras en skattskyldig högst en gång per bil och kalendermånad. Rutinerna för sen betalning gäller även den som betalar via autogiro.

Informationen som visas är antalet in- och utpassager/antal färder genom betalstationerna per dag.

Vi redovisar det totala antalet passager varje dag, även om vi bara debiterar för passagerna upp till gällande maxtaxa för respektive stad.

Om ett ägarbyte sker under den kalendermånad som skattebeslutet avser, fattas ett skattebeslut för varje person som varit ägare av fordonet under den aktuella månaden.  När det gäller dagen för ägarbytet, så anses den nya ägaren vara ägare hela den dagen.

Är du nöjd med informationen på sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!

Kontakta kundtjänst

Har du ytterligare frågor kan du kontakta vår kundtjänst.

Telefon: 0771-29 29 29 (öppet vardagar kl. 9:00-16:00)

Du kan också använda vårat kontaktformulär.