Broavgift Sundsvall

Sundsvallsbron har byggts för att förbättra trafiksäkerheten, framkomligheten och miljön i Sundsvall. Bron är ett alternativ för dig som vill ta dig förbi Sundsvall utan att behöva åka förbi innerstaden. När du passerar bron tas det ut en broavgift på 9 eller 20 kr, beroende på fordon. 

Avgiften tas ut alla dagar, dygnet runt. Allt sker automatiskt när du kör förbi betalstationen vid bron och du får ett inbetalningskort i efterhand från oss.

Läs mer om tider och belopp

Betalning av broavgift

Du kan beställa e-avi eller autogiro för infrastrukturavgift (broavgift) via din internetbank. 

När du ansöker om e-avi får du din inbetalningsavi direkt till din internetbank istället för via brev hem till dig. Du anmäler dig hos din internetbank  via bankens tjänst e-faktura.

Du har även möjlighet att betala din broavgift via autogiro. Då dras din broavgift automatiskt för samtliga bilar du är ägare till vid passagetillfället och från det bankkonto som angetts i avtalet.

Om du har en digital brevlåda och din brevlådeoperatör erbjuder en betallösning kan du betala genom den.

Läs mer om våra olika betalningsalternativ

Utländska fordon omfattas av broavgift

Även utländska fordon omfattas av broavgiften. Samma regler och avgiftsnivåer gäller för de utländska fordonen som för de svenska.

Bakgrund

2010 beslutade Riksdagen att Sundsvallsbron med anslutningar skulle finansieras med lån som ska återbetalas med infrastrukturavgifter, så kallade broavgifter. Det innebär att avgift tas ut för fordon som åker på bron. På det sättet är de som använder bron med och bekostar bygget.

Regeringen har tagit beslut om att det från och med 1 februari 2015 tas ut en broavgift på bron.

Ett myndighetssamarbete

Trafikverket äger och sköter underhållet av betalstationen.

Transportstyrelsen hanterar passageinformationen genom att identifiera fordonsägare, skicka ut avier och tillhandahålla kundtjänst.

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!