Betala infrastrukturavgift via autogiro

Som privatperson kan du anmäla autogiro för att betala infrastrukturavgifter via din internetbank. Kontakta din bank för att anmäla autogiro för infrastrukturavgifter.

Autogiro innebär att Transportstyrelsen automatiskt får dra pengar för infrastrukturavgift för samtliga de bilar du är ägare till vid passagetillfället och från det bankkonto som angetts i avtalet. Betalningen ska vara bokförd på Transportstyrelsens konto för infrastrukturavgift den sista dagen i månaden efter debiteringen.

Observera att du som är privatperson (och du som har enskild firma)  endast kan anmäla autogiro via din internetbank. Numret till autogirot får du av banken när du ansöker om medgivande för autogiro för Transportstyrelsen. Observera att du måste anmäla olika autogiron för trängselskatt och infrastrukturavgift.

En förseningsavgift på 300 kronor per fordon tas ut om betalningen inte finns bokförd i rätt tid på Transportstyrelsens konto för infrastrukturavgift.

Företag kan inte anmäla sig för autogiro

Den autogirolösning som nu är införd gäller endast privatpersoner. Företag kan i nuläget inte anmäla sig för att betala infrastrukturavgift via autogiro.

Kombinera autogiro med e-avi och undvik pappersavisering

När ditt autogiro är aktiverat skickar vi ut vår avi (avgiftsbeslut) med ett makulerat inbetalningskort. Om du vill få avin elektroniskt, kan du anmäla e-faktura för infrastrukturavgift hos din internetbank.

Särskilda villkor för infrastrukturavgift

Automatiska uttag för betalning av infrastrukturavgift görs en (1) dag innan beloppet ska finnas bokfört på Transportstyrelsens konto för infrastrukturavgift. Det belopp som kommer att dras framgår av den avgiftsavisering som fordonsägaren får. Om fordonsägaren inte fått någon avisering får beloppet ändå dras. Vid samlingsavisering är det totalsumman för samtliga bilar som dras. Om täckning saknas på kontot görs ett (1) förnyat försök.

Vill du avsluta ditt autogiro?

Kontakta din bank för att avsluta ett avtal om autogiro (ta bort ett medgivande). Du kan vanligtvis själv ta bort ett medgivande i din internetbank.

Är du nöjd med informationen på sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!

Kontakta kundtjänst

Har du ytterligare frågor kan du kontakta kundtjänst 0771-29 29 29 eller använda vårt kontaktformulär för infrastrukturavgift.