Sök på webbplatsen

Sökresultat

Visar resultat från


564 träffar
Visar resultat från alla trafikslag.

Motorcykel

Vägtrafik / Körkort

A – Tung motorcykel  Med körkortsbehörigheten A får du köra alla två- och trehjuliga motorcyklar. … Du som har ett körkort för lätt motorcykel (A1) eller mellanstor (A2) får köra trehjuliga motorcyklar med en nettoeffekt på högst 15 kW. … Du måste också ha fyllt 21 år för att köra tung trehjulig motorcykel.

Blankett TSTRK1066: Läkarintyg avseende hjärt- och kärlsjukdomar

Blanketter / Blanketter för vägtrafik

Den här blanketten kan du ladda ner eller beställa hem. Den här blanketten kan du ladda ner eller beställa hem. Blanketten används för läkarintyg avseende

Ladda ner blankett TSTRK1066

Transportföretagets ansvar

Vägtrafik / Yrkestrafik

Ni är ansvariga för att planera och organisera arbetet så att förarna kan följa reglerna om kör- och vilotider. … Läs mer om undantag från kör- och vilotider. Om det under en transport görs avsteg från regelverken. … Om det utförts körningar som inte omfattas av reglerna om kör- och vilotider.

Fler kan få köra tunga lastbilar – om de drivs på alternativa bränslen

Om Transportstyrelsen / Pressrum

Snart kan en försöksverksamhet vara på gång för att ge förare med körkortsbehörighet B möjlighet att köra tyngre lastbilar som drivs med el, gas eller … Snart kan en försöksverksamhet vara på gång för att ge förare med körkortsbehörighet B möjlighet att köra tyngre lastbilar som drivs med el, gas eller … Förslag på undantag för tunga lastbilar på alternativa bränslen Undantaget det handlar om innebär att det blir möjligt att köra lastbilar med totalvikt

Godstrafik inom EU/EES

Vägtrafik / Yrkestrafik

Från och med den 21 maj 2022 krävs gemenskapstillstånd även för lätta fordon (2.5–3.5 ton) som körs i internationell trafik. … Förartillstånd Förare som inte är medborgare inom EES, men som är anställda av ett företag i en medlemsstat, måste ha ett förartillstånd för att köra internationell … Ett förartillstånd innebär inte rätt att köra svenskregistrerat fordon i yrkesmässig trafik i Sverige.

D - Buss

Vägtrafik / Körkort

Med behörigheten D får du köra bussar oavsett antal passagerare. Du får också dra en lätt släp med totalvikt på högst 750 kg. … Du ska ha fyllt: 18 år och utbildat dig i gymnasieskola för att köra persontransporter. … för att köra persontransporter. 21 år och genomgått en grundutbildning i yrkesförarkompetens på 140 timmar.

Efterfordon

Vägtrafik / Fordon

Om du kör en personbil eller lätt lastbil med en totalvikt av högst 3 500 kg krävs körkort med behörighet B. … Kör du ett tyngre fordon krävs körkort med behörighet C1 eller C.

Gågata, cykelgata och gångfartsområde

Vägtrafik / Trafikregler

Du får inte köra fordonet med högre hastighet än gångfart. Du får inte parkera fordonet. Du som är förare har väjningsplikt mot gående. … Du får inte köra ett motordrivet fordon på en gågata annat än för att korsa den. … En förare som kör in på en väg som är cykelgata har väjningsplikt mot fordon på cykelgatan.

Blankett TSTRK1007: Läkarintyg - avseende högre körkortsbehörigheter eller taxiförarlegitimation och Läkarintyg - på begäran från Transportstyrelsen

Blanketter / Blanketter för vägtrafik

Den här blanketten kan du ladda ner eller beställa hem. Du som är läkare kan även skicka intyget till oss digitalt. Den här blanketten kan du

Ladda ner blankett TSTRK1007

Tillfällig registrering vid import

Vägtrafik / Fordon

När du kör fordonet ska du ha med dig det utländska registreringsbeviset. … Det enda undantaget för att få köra fordonet efter den sjunde dagen utan tillfällig registrering är om du ska köra till registreringsbesiktning eller provning … Det kan till exempel vara för att köra till och från en verkstad.