Sök på webbplatsen

Sökresultat

Visar resultat från


428 träffar
Visar resultat från alla trafikslag.

Gågata, cykelgata och gångfartsområde

Vägtrafik / Trafikregler

Du får inte köra fordonet med högre hastighet än gångfart. Du får inte parkera fordonet. Du som är förare har väjningsplikt mot gående. … Du får inte köra ett motordrivet fordon på en gågata annat än för att korsa den. … En förare som kör in på en väg som är cykelgata har väjningsplikt mot fordon på cykelgatan.

Bemanning

Sjöfart / Ombordanställda

Vilotid för sjömän Beräkning av 24-timmarperiod: För att en sjöman ska få möjlighet till en oavbruten vila och vara utvilad innan arbetspasset startar … I 4 § i samma lagstiftning framgår att kortare raster inte tillgodoräknas som vilotid, en rimlig tolkning är således att en vilotidsperiod behöver vara … Författningar och regler Författningar Fartygssäkerhetslag (SFS 2003:364) Fartygssäkerhetsförordning (SFS 2003:438) Lag (SFS 1998:958) om vilotid för

Tillfällig registrering vid import

Vägtrafik / Fordon

När du kör fordonet ska du ha med dig det utländska registreringsbeviset. … Det enda undantaget för att få köra fordonet efter den sjunde dagen utan tillfällig registrering är om du ska köra till registreringsbesiktning eller provning … Det kan till exempel vara för att köra till och från en verkstad.

Traktorkort

Vägtrafik / Körkort

För att köra traktor a eller motorredskap klass II behöver du ett körkort eller ett traktorkort. För att få köra traktor b krävs ett körkort för bil. … Med ett traktorkort får du köra: Traktor a (traktorer som är gjorda för en hastighet på högst 40 km/timmen). … Körkort med behörighet AM (moped klass I) ger också rätt att köra traktor a. AM-körkort går att ta från och med 15 år.

Förlängning av högre behörigheter

Vägtrafik / Körkort

Ansök om körkortstillstånd (grupp 2 och 3) Du får inte börja köra fordon som kräver högre behörighet förrän det nya körkortet är tillverkat.

Parkeringstillstånd för rörelsehindrade

Vägtrafik / Trafikregler

Tillståndet kan utfärdas både till rörelsehindrade som själva kör motordrivna fordon och till andra rörelsehindrade som regelbundet behöver hjälp av föraren … Transportstyrelsen anser att bedömningen av om en rörelsehindrad, som inte själv kör motordrivet fordon, regelbundet behöver hjälp av föraren utanför fordonet

Blankett TSTRK1030: Läkarintyg alkohol, narkotika och läkemedel

Blanketter / Blanketter för vägtrafik

Den här blanketten kan du ladda ner eller beställa hem. Den här blanketten kan du ladda ner eller beställa hem. Blanketten används för att skicka in läkarintyg

Ladda ner blankett TSTRK1030

Vägarbetstid

Vägtrafik / Yrkestrafik

Vägarbetstidslagen gäller för mobila arbetstagare och förare som är egenföretagare och som utför vägtransporter som omfattas av kör- och vilotidsreglerna … Vägarbetstidslagen gäller för mobila arbetstagare och förare som är egenföretagare och som utför vägtransporter som omfattas av kör- och vilotidsreglerna

Köra med svenskt körkort i andra länder inom EES

Vägtrafik / Körkort

Ett exempel på en övergångsregel är att den som tog sitt körkort före den 1 juli 1996 i får köra personbil med en totalvikt på över 3,5 ton, så länge behörigheten … Ta med dig en ekvivalenstabell Om du har ett körkort som omfattas av övergångsbestämmelser, kan du ibland behöva visa vilka fordon du har rätt att köra … Ett sätt att bevisa att du har rätt att köra fordonet, är att du tar med dig en kopia av den ekvivalenstabell som tagits fram av EU-kommissionen.

Förnyelse och förlust

Vägtrafik / Yrkestrafik

Har du tappat bort din taxiförarlegitimation, så får du inte köra taxi innan du har fått din nya legitimation. Vad kostar det?