Flygteknisk inspektör inom initial luftvärdighet – Import och flygtillstånd
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.
Om jobbet
I rollen som flygteknisk inspektör kan vi erbjuda dig en spännande och utvecklande tjänst med varierande arbetsuppgifter och många intressanta utmaningar, som innebär samverkan med olika aktörer inom luftfartsområdet både nationellt och internationellt. Du kommer att ha kontakt med stora och små organisationer, med ägare/operatörer av varierande storlek på luftfartyg. Du får arbeta med professionella och kunniga kollegor som tillsammans med dig bidrar till att utveckla verksamheten.
Sektionens ansvarsområde omfattar tillståndsgivning och tillsyn inom utbildnings och tillverkningsorganisationer, flygteknikercertifikat, handläggning av importärenden, regelutveckling, samt typgodkännande av produkter, delar och enheter.
Hos oss är du viktig
Gillar du att jobba tillsammans med andra och vill du utvecklas i din yrkesroll? Hos oss kan du förvänta dig karriärsutveckling, ett förtroendefullt chefs- och medarbetarskap och ett hållbart arbetsliv. Vi är en trygg arbetsgivare som månar om din hälsa med tid för friskvård på arbetstid, flexibla arbetstider, väl tilltaget antal semesterdagar och lediga klämdagar.
Läs mer om hur det är att jobba på Transportstyrelsen
Du kommer att
Som inspektör inom initial luftvärdighet- import och flygtillstånd, kommer du primärt att arbeta med olika typer av luftvärdighetsärenden, tex vid import av luftfartyg, eller vid behov av tillfälliga flygtillstånd. Du kommer även delta i Transportstyrelsens arbete med regelutveckling inom luftvärdighetsområdet.
Arbetsuppgifterna innebär att
- ta emot och besvara ansökningar om import och/eller tillfälliga flygtillstånd, granska och bedöma inkomna handlingar i samband med detta
- förbereda, utforma och bereda myndighetsbeslut
- utfärda luftvärdighetshandlingar
- upprätta beslut och informationsskrivelser
- medverka i arbeten med kommande bestämmelser och informera om dessa både internt och externt.
Utöver detta ska du också kunna besvara frågor, inom ditt ansvarsområde, från allmänhet och verksamhetsutövare.
Arbetet kan medföra resor både in- och utrikes.
Du måste ha
- ingenjörsexamen (aeronautik, flygteknik, mekanik, el instrument) eller motsvarande kunskaper med inriktning på underhåll/produktion av flygmateriel, eller flygteknikercertifikat med kompletterande utbildning/erfarenhet inom underhåll och fortsatt luftvärdighet av luftfartyg och komponenter
- minst 5-års relevant erfarenhet från det flygtekniska området
- god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska
- körkort med lägst B-behörighet.
Det är meriterande om du också har
- flerårig erfarenhet från arbete med luftvärdighetsfrågor, tex inom del-CAMO
- erfarenhet av flygtekniskt underhåll inom lätt- och tungluftfart
- teknisk typutbildning på flygplan och helikopter
- genomfört kvalitetsrevisioner som auditör
- flerårig erfarenhet av myndighetsutövning
- erfarenhet av datasystemet EMPIC
- erfarenhet av nationella luftvärdighetsfrågor.
Vi vill att du
- har förmåga att arbeta självständigt och strukturerat
- har förmåga att kommunicera komplexa frågor på ett begripligt sätt
- kan verka i olika miljöer och kulturer, små och stora organisationer
- har god initiativkraft, engagemang och samarbetsförmåga
- kan samarbeta och bidra till en positiv utveckling för en hel grupp
- kan förstå rollen som myndighetsperson och har förmågan att anpassa ditt arbetssätt efter situation
- har stor integritet och gott omdöme.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Mer information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid kontoret i Norrköping eller Kista.
Vi tillämpar normalt provanställning.
Som medarbetare hos oss finns möjlighet att arbeta på distans upp till tre dagar i veckan. Det är verksamhetens behov och karaktären på arbetsuppgifterna som avgör om och i vilken utsträckning det är möjligt. En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras.
Vid frågor är du välkommen att kontakta sektionschef Thomas Langerfors 010-495 45 89 thomas.langerfors@transportstyrelsen.se
ST, Mats Anderzén och Saco-S, Carola Sander nås via vår växel på 0771-503 503.
Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.
Ansök
Ansök via vår webbplats och bifoga ett komplett CV samt ett personligt brev märkt med referensnummer TSG 2024-6211. Vi behöver din ansökan senast den 7 januari 2025. Har du skyddade personuppgifter, ska du skicka in din ansökan per post, kontakta rekryterande chef för information om hur du går tillväga. I dina ansökningshandlingar behöver du beskriva på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten uppvisas.
Välkommen att bli vår nya kollega!
Till alla lediga jobb Sök det här jobbetKort om Transportstyrelsen
Antal anställda:
Ca 2000.
Verksamhetsområden:
Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.
Verksamhetsorter:
Vi har medarbetare på 12 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.
Huvudkontoret ligger i Norrköping.
Läs mer om Transportstyrelsen
Kort om avdelning Sjö- och luftfart
Avdelning Sjö- och luftfart bidrar till ett konkurrenskraftigt, miljöanpassat och säkert transportsystem. Det gör vi genom att hålla register, utforma regler, pröva och ge tillstånd samt utöva tillsyn. Vi verkar också i många sammanhang på den internationella arenan.
Vi finns i Norrköping, Göteborg, Malmö och Stockholm och har cirka 300 medarbetare som är organiserade i sex enheter och en stabsenhet.