Resenärsinformation

Här finns information som är viktig för dig som ska ut och resa med flyg. En stor del av innehållet handlar om vad som är tillåtet att ta med i bagaget.

Angående flygningar till Iran

Just nu får vi många frågor med anledning av att vi beslutat om att tillfälligt återkalla trafiktillståndet för Iran Air, vilket innebär att flygningar mellan Sverige och Iran tillfälligt stoppas. Du som berörs ska kontakta ditt flygbolag för information om vad som gäller kring din resa. När det gäller vilka rättigheter du som resenär har ska du kontakta Konsumentverket.

Populära sidor

Vätska i handbagaget och förbjudna föremål

Det är viktigt att känna till vilka regler som gäller för vad du får packa i handbagaget och i det incheckade bagaget. Det finns till exempel regler för hur mycket vätska du får ha i ditt handbagage.

Vad som räknas som vätska och hur dessa ska vara förpackade kan du läsa mer om på sidan som beskriver reglerna för vätskor i handbagaget.

Fler föremål och ämnen som inte är tillåtna att ta med ombord

På sidan vad får jag ta med ombord?  finns information om vilka föremål och ämnen som är förbjudna eller tillåtna ombord på ett flygplan och vilka restriktioner som finns för dem.

Informationen fungerar som ett stöd för dig redan när du packar din väska (både handbagaget och det incheckade bagaget). 

Är du nöjd med informationen på sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!