Inställd standardiseringsutbildning för språkkontrollanter

Med anledning av smittläget för Covid-19 anser Transportstyelsen inte att vi kan genomföra standardiseringsutbildning på ett smittsäkert sätt i våra lokaler här i Kista. Vi behöver därför ställa in de planerade standardiseringsutbildningarna den 18:e och 19:e januari 2022.

Med anledning av detta gäller följande:

  • För er som har en utgången auktorisation ”förnyelse” kommer nästa standardiserings utbildning äga rum då rådande pandemi tillåter att vi kan träffas utan restriktioner. Vi planerar att utföra denna standardiseringsutbildning vid två tillfällen, den 27:e april och 3:e maj 2022 i våra lokaler i Kista. Anmälan skickas till magnus.forslund@transporstyrelsen.se.
  • För er som har en giltig auktorisation som går ut nu under våren 2022 har Transportsyrelsen idag beslutat att det ni behöver göra för att förlänga er auktorisation är att använda bifogad blankett, inget språkprov behövs skickas in. Auktorisationen kommer dock endast förlängas till 31 maj 2022. Anledningen till detta är för att ni som har planerade språkprov under våren skall ha möjlighet att genomföra dessa. För att ni skall förlänga er auktorisation efter 31 maj 2022 behöver ni deltaga på standardiseringsutbildningen i april eller maj 2022. Nedan finner ni länken till blankett som skall användas vid förlängning. 

Ansökan om utfärdande av språkkontrollantauktorisation (LA)

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!