Maria Marton prisad för sitt arbete med ITS

2017-10-05

Maria Marton, tillsammans med Christer Karlsson, ITS Sweden och Lars
Jernbäcker, Saab AB och ordförande i ITS Sweden IF.

Maria Marton på Väg och järnväg på Transportstyrelsen har belönats med utmärkelsen ITS Award 2017. Hon prisas för sin långa erfarenhet av väginfrastruktur- och ITS-frågor och sitt internationella arbete inom området Intelligenta Transportsystem, ITS.

ITS Sweden delar årligen ut pris för fina insatser i det Intelligenta transportsystemet, ITS. Årets pristagare Maria Marton fick ta emot priset när den svenska ITS-konferensen genomfördes i Stockholm i slutet av september.

– Jag blev överraskad, men jag är väldigt glad och känner mig mycket hedrad, säger Maria Marton.

Sedan 2012 är hon representant för Sverige i EU-kommissionens ITS-kommitté. De senaste tre åren har hon också arbetat i EU-kommissionens plattform c-ITS med att förbereda reglering av det uppkopplade det digitaliserade transportekosystemet. Hit räknas kommunikation fordon till fordon, fordon till infrastruktur och infrastruktur till fordon för ökad trafiksäkerhet och transporteffektivitet.

– I dag handlar frågorna på ITS-området inte om visioner och något avlägset transportsystem. Snarare handlar diskussionerna och arbetet om hur vi ska använda digitaliseringens möjligheter, resa och transportera på ett smartare i ett uppkopplat och säkert transportsystem med självkörande fordon, säger Maria Marton.

Till toppen