Info2017 – en träff för förvaltare av järnvägsinfrastruktur

2017-04-13

Transportstyrelsen arrangerar under året flera informationsträffar för förvaltare av järnvägsinfrastruktur. Info2017 ska ge förvaltarna bättre kunskap om såväl dagens krav som kommande förändringar.

Info2017 innehåller både information om grundkraven för att beviljas och förvalta ett säkerhetstillstånd, vilka regelverk som styr verksamheten och vilka förändringar som planeras.

– När vi handlägger tillstånd eller utför tillsyn har vi sett att det finns brister i kunskapen om vilka krav som gäller för att få ett tillstånd och vilka regler man måste leva upp till som infrastrukturförvaltare. Vi vill med de här träffarna ge förvaltarna en chans både att lära sig mer och att få ställa frågor, säger Klas Berglund på Transportstyrelsen.

Syftet med träffarna är därför att ge förvaltarna bättre kunskap om gemensamma säkerhetsmetoderna för bedömning av tillståndsansökningar, riskhantering och övervakning av säkerhetsstyrningssystemet.

Informationsträffar kommer att genomföras i

  • Göteborg den 4 maj
  • Luleå den 9 maj och
  • Stockholm den 30 – 31 maj.

Under hösten 2017 kommer vi även att genomföra träffar i Umeå, Sundsvall, Örebro och Norrköping. Datum för de träffarna är ännu inte beslutade. Finns det önskemål om andra orter så går det bra att föreslå detta via e-post: info2017@transportstyrelsen.se

Informationsträffarna vänder sig till den eller de i organisationen, som är ansvariga för järnvägsinfrastruktur. Anmälan kan ske via mejladressen ovan.

Till toppen