Direktanmäl och sök i vägtrafikregistret

Företag, myndigheter och organisationer som i sin verksamhet hanterar fordon eller behöver information om fordon och dess ägare, har möjlighet att få åtkomst till vägtrafikregistret.
 
Om du som privatperson vill ställa av eller ställa på ditt fordon, beställa skylt eller registreringsbevis kan du göra detta via samlingssidan för våra fordonstjänster. Du kan även ringa till vår servicetelefon.  

Vem ska du vända dig till?

Transportstyrelsens tjänster med direktåtkomst till vägtrafikregistret via dator finns i två versioner, en för enbart sökning i registret och en för direktanmälan till registret (i direktanmälan ingår även tjänsten sökning). Du kan få tillgång till de här tjänsterna genom att ansöka hos någon av nedanstående:

Bilvision
Telefon:
Bilvisions webbplats

Bisnode Sverige
Telefon:
Bisnodes webbplats

Byt bil
Telefon:
Byt bils webbplats

Dunberg Systemutveckling
Telefon:
Dunbergs Systemutvecklings webbplats

Falck Räddningskår
Telefon:
Falck Räddningskårs webbplats

Smart Software
Telefon:
Smart Softwares webbplats

InfoTrader
Telefon:
InfoTraders webbplats
(Enbart tjänsten för sökning)

Transportstyrelsen

Telefon:

Tjänsterna är avgiftsbelagda. Mer information om Transportstyrelsens tjänster, hur du går tillväga när du ansöker direkt hos Transportstyrelsen och prisuppgifter hittar du via länkarna till vänster. Observera att informationsförmedlarna har egna ansökningsblanketter för de tjänster de erbjuder. Du hittar dessa blanketter och mer information på deras respektive webbplats.

Transportstyrelsens servicetelefon för yrkesmässiga användare

Transportstyrelsen har också en telefontjänst som yrkesmässiga användare kan ansluta sig till för att göra anmälningar. Läs mer om tjänsten via länken till vänster.