Student

Vet du vart du är på väg? Är du snart framme? Vill du följa oss en bit på vägen? Då är du välkommen att göra praktik eller ett examensarbete här. Vi har många olika vägar du kan gå. Och vem vet, du kanske hittar en plats där du vill stanna.

Examensarbete

Du som är student på universitet eller högskola kan göra ditt examensarbete hos oss. Du får gärna själv komma med idéer på ämnen och frågor som du vill undersöka. När du kommer till oss får du en inblick i hur det är att jobba här och vi får ditt sätt att se på en fråga eller ett problem som är angeläget för både dig och oss. Vi vinner båda på det.

Läs mer om att göra ditt examensarbete hos oss

Praktik

Information om praktik hos oss

Du som är student på universitet eller högskola kan göra praktik hos oss. Om du till exempel läser en systemvetenskaplig, samhällsvetenskaplig eller juridisk utbildning och är intresserad av frågor som handlar om trafik på järnvägar och vägar, i luften eller på sjön,  passar det kanske dig att praktisera här?

Läs mer om att göra din praktik hos oss

Intervju med en av våra praktikanter

Andrea, praktikant på Transportstyrelsen

Andrea hade siktet inne på att arbeta som handläggare eller jurist och ville prova på att arbeta i en större organisation. Våren 2013 gjorde hon sin praktik på avdelningen GD-juridik i Norrköping.

Läs mer om hennes praktik i en intervju här

Relaterad information