Jobba med it hos oss

Det Transportstyrelsen gör påverkar samhället – medborgare och näringsliv. Bland annat ska våra system hantera landets alla 10,2 miljoner fordon och 6,3 miljoner körkortshavare för att ge perspektiv till våra volymer.

Bakom varje sökresultat, slagning eller transaktion finns det tekniska lösningar som får allt att hänga ihop, så utifrån den aspekten kan man tala om att it lyfter vår verksamhet.

Digitalt, automatiserat och integrerat

Ju större volymer desto viktigare blir det på något sätt att jobba smart och effektivt. Vi strävar efter att hitta digitala och gärna automatiska lösningar.

Ta trängselskatten till exempel. Passagen i en trängselportal registreras genom en kamera, registreringsnumret läses av automatiskt och producerar en avi av månadens alla passager. Avin skickas till fordonsägaren och om e-avi och autogiro är anmält så kan processen bli automatisk hela vägen.

Registret fyller en viktig funktion för polisen, bilhandlare och besiktningsföretag. Via integrerade lösningar kan de söka och direktregistrera uppgifter hos oss.

Innovativt

Det vi gör hänger ihop med hur saker och ting fungerar i samhället i stort. Hur ser förutsättningarna ut där? Ändras de? Ja då behöver även vi se över hur vi gör saker.