Nyhetsarkiv

131
96
103
297
Välj alla
Visar kategori: luftfart.
103 nyheter

Svenskt forskningsprojekt ger bättre beräkningar av flygets klimatpåverkan

De beräkningar av utsläpp från flyget som gjorts hittills i Sverige har underskattat flygsträckorna. Genom ett forskningsprojekt som genomförts under det senaste året har beräkningsmodellen förbättrats. Samtidigt har projektet gett ytterligare kunskap som i framtiden kan leda till lägre bränsleförbrukning och därmed en minskning av flygets klimatpåverkan.

Publicerades 2017-03-30

Nya regler för flygning av passagerare och gods

Den 22 mars infördes nya EU-regler som gör det möjligt att frakta passagerare och gods med enmotoriga flygplan som drivs av en turbinmotor.

Publicerades 2017-03-28

Fortsatt inga flygningar till Irak

Transportstyrelsen har beslutat att inte ge flygbolaget Germania tillstånd att flyga från Sverige till Irak. Germania har ansökt om att få återuppta flygningarna från 26 mars. Men på grund av de fortsatt höga riskerna för det civila flyget i Irak får flygbolaget inget tillstånd.

Publicerades 2017-03-24

Nya åtgärder för att nå miljömålen presenterade

Den 1 mars 2017 presenterade Miljömålsrådet sin lista över åtgärder som syftar till att nå de svenska miljömålen. I rådet ingår länsstyrelserna och 16 myndigheter, varav Transportstyrelsen är en. Flygbuller i fjällen och samverkan kring toalettavfall från fritidsbåtar är de två nya områden som Transportstyrelsen kommer att driva under 2017.

Publicerades 2017-03-01

Inga flygningar till Irak

Transportstyrelsen har beslutat att inte längre tillåta flygningar från Sverige till Irak. Det innebär att de flygbolag som tidigare flugit till Erbil, Sulaymaniah, Najaf och Bagdad ställer in sina flygningar. Orsaken är riskerna för det civila flyget i Irak.

Publicerades 2017-02-01

Till toppen